ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΝΠΔΔ  ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

4/10/14

Αγιασμός στην στην σχολή μαθητείας της Φιλαρμονικής για την νέα χρονιά
Σήμερα  έγινε ο αγιασμός στο κτίριο της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων στην σχολή μαθητείας της Φιλαρμονικής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν νέοι και παλιοί μαθητές με τους γονείς τους καθώς και οι καθηγητές μουσικής που διδάσκουν αφιλοκερδώς.

Μετά την τέλεση του αγιασμού ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής καλωσόρισε τους νέους μαθητές στην σχολή μαθητείας της Φιλαρμονικής και είπε  ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να κάνει το καλύτερο για αυτόν το θεσμό «Χαίρομαι πραγματικά που 180 παιδιά φοιτούν στην σχολή. Η μουσική είναι στην κουλτούρα του Έλληνα. Εμείς σαν Δήμος θα είμαστε δίπλα τους»

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Θεόδωρος Καραλής κατά την ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα τον σκοπό της σχολής μαθητείας που είναι η εκμάθηση των μουσικών οργάνων και την αφιλοκερδή διδασκαλία των μαθητών από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής.
«Σας διαβεβαιώνω πως εγώ και το συμβούλιο του ΝΠΔΔ θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τόσο ηθικά όσο και υλικά αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε η Φιλαρμονική να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία της»

Ο Υπεύθυνος της Σχολής Μαθητείας ΦΔΤ Σωτήριος Κωστούρος μίλησε στα παιδιά για την Φιλαρμονική και την μουσική η οποία έχει θετικά αποτελέσματα στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου και η σχολή είναι η καλύτερη επιλογή.

Τέλος ο Δήμαρχος Τρίπολης και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ μίλησαν με τους μικρούς μαθητές αλλά και τους γονείς τους δίνοντας ευχές για καλή σχολική μουσική χρονιά.Η Σχολή Μαθητείας της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης ιδρύθηκε το σχολικό έτος 2009-2010 με πρωτοβουλία του Μαέστρου της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης Κωστούρου Σωτηρίου, του Προέδρου των μουσικών Αλεξόπουλου Παναγιώτη και μιας ομάδας νεων μουσικών της Φιλαρμονικής. Η πρωτοβουλία αυτή εντάχθηκε στα πλαίσια μιας γενικότερης προσπάθειας εξωστρέφειας και αποκατάστασης του κύρους της Φιλαρμονικής αφού είχαν προηγηθεί αρκετά χρόνια περίπου απομόνωσης και εσωστρέφειας. Η ανανέωση αυτή επεκτάθηκε και στο καλλιτεχνικό σκέλος με κατακόρυφη αύξηση των συναυλιών της Φιλαρμονικής, αλλά και στο ρεπερτόριο το οποίο ανανεώθηκε, εκσυγχρονίστηκε και εμπλουτίστηκε με δημοφιλή έντεχνα ακούσματα. «Η Φιλαρμονική για τους Δημότες» ήταν η πρόταση πάνω στην οποία βασίστηκε (και βασίζεται έως και σήμερα) όλη αυτή η προσπάθεια.

Εκ του ΝΠΔΔ